kjendis

John Higgins: biografi, fakta fra livet, foto

Innholdsfortegnelse:

En av de mest fremtredende og berømte representantene for snooker er John Higgins. Biografien om spilleren begynte i den lille byen Wisho, hvor han ble født 18. mai 1975. Skotten fikk en internasjonal lisens og ble en profesjonell aktør i 1992.

Sammen med en annen, ikke mindre berømt briten Ronnie O'Sullivan, gikk han inn i verdenseliten for de mange biljardspillene - snooker. Den første triumfen skjedde i 1994, da han beseiret Dave Harold i finalen. Fra det øyeblikket begynte karrieren å utvikle seg raskt.

Karrieren til den skotske "trollmannen"

De to første sesongene i karrieren tilbrakte John ganske beskjedent. Han ga seg et navn i Grand Pri-turneringen, der han sensasjonelt vant førsteplassen. Den berømte spilleren stoppet ikke der, og allerede i neste sesong vant to titler British Open og International Open. Disse prestasjonene tillot skottene å ta en 11. plass i rangeringen av verdens snookerspillere.

I sesongen 1995-1996 fortsatte John Higgins å demonstrere et enestående spill. Trofeesamlingen hans har blitt påfylt med flere titler: German Open, International Open. Han ble en kvartfinalist i verdensturneringen og ligger trygt på den andre linjen i rangeringen.

Sesongen 1997/98 var den mest suksessrike i den skotske karrieren. Higgins ble finalist i 8 rangeringsturneringer. Nå var det bare verdensmesterskapet, der han ikke var berømt for store suksesser. En vellykket kombinasjon av omstendigheter kan føre spilleren til en kjær drøm. For å gjøre dette, måtte Stephen Hendry tape i den første runden av konkurransen, og John, for å motta det ettertraktede pokalen. Som et resultat taklet han denne oppgaven og tok første linje i rangeringen.

Høy stigning og raskt fall

I sesongen 1998/99 klarte ikke John Higgins å forsvare ligatittelen. Imidlertid forble spilleren på førstelinjen, takket være en seier i flere store konkurranser: The Masters, China International, UK Snooker Championship.

Neste sesong var ikke mindre vellykket i karrieren til mesteren. I en av turneringene scoret han flest poeng per kamp. For første gang ble det registrert en maksimal pause på 147 poeng på Nations Cup, og deretter på Irish Masters-konkurransen. Higgins vant flere trofépriser på Welsh Open og Grand Prix.

I sesongen 2000/01 begynte John å avta. Først gikk alt bra, og han beseiret den eminente Mark Williams i finalen i det britiske mesterskapet. I Grand Prix sluttet han imidlertid å delta på grunn av bryllupet. I Nations Cup-konkurransen tapte han mot Ronnie O'Sullivan og falt ned til tredjeplass i verdensrangeringen.

Til tross for det svake nivået i spillet de neste to sesongene, klarte John Higgins å holde seg i topp fem av de beste snookerspillerne.

Høyt ferdighetsnivå - den første linjen i rangeringen

I 2005/06 gjenvunnet skotten sin gode form. På Grand Prix-turneringen vant han en skredseier over sin evige rival Ronnie O'Sullivan. På samme tid satte John flere rekorder: 4 hundre serier og 494 poeng.

Det britiske mesterskapet var mindre vellykket for Higgins. Han tapte i åttedelsfinalen til motstanderen Ken Doherty, men vant Wembley-turneringen. I Malta Cup-konkurransen når spilleren finalen, men er beseiret.

På Welsh Open-turneringen taper en erfaren mester i 1/8 siste etappe. China Open-kampen avsluttes for Scotsman med et endelig nederlag fra Mark Williams. Han var en av favorittene i verdensmesterskapet i 2006. Imidlertid, til mange overraskelser for mange eksperter, tapte i første runde av konkurransen til Mark Selby. Til tross for dette, klarte snooker-spilleren John Higgins å returnere den første linjen i rangeringen.

Ustabilt spill, fans skuffelse

Tilhengere av den skotske "trollmannen" forventet at han ville være like vellykkede forestillinger som en sesong tidligere. Imidlertid ikke John glede dem, men bare skuffet. Han deltok i Northern Ireland Trophy-konkurransen, der han tapte for den kinesiske spilleren i 1/8 siste etappe. Etter det klarte han ikke å forsvare mestertittelen sin i Grand Prix-konkurransen.

På det britiske mesterskapet demonstrerte Higgins overklassen og nådde scenen i semifinalen. Imidlertid tapt for den fremtidige vinneren Peter Ebdon. Så begynte den erfarne mesteren å avta. Han mislyktes i første runde av Welsh Open og Malta Cup-konkurransene. På China Open-turneringen nådde skotten kvartfinalen, der han tapte mot sin motstander og nære allierte Graham Dott.

På en prestisjefylt konkurranse i Sheffield var ikke John Higgins en favoritt. Likevel klarte han å rehabilitere seg foran fansen og vinne nok et pokal.

Verdensberømmelse er den første store suksessen

I 1998 deltok skotten i verdensmesterskapet. For første gang i karrieren nådde han finalen og snappet seieren fra en ung og lovende Mark Selby. Engelskmannen kvalifiserte og viste et spill av høy klasse. Imidlertid viste motstanderen virkelig dyktighet og viljen til å vinne. Som et resultat feiret “veiviseren” suksess.

Han ble den første innehaveren av mestertittelen i 1998, da han bare var 23 år gammel, foran to strålende spillere i denne indikatoren, Williams og O'Salivanna. Etter 9 år vant han det andre trofeet i verdensmesterskapet.

I 2007 innrømmet John Higgins, innehaver av æretittelen "Member of the Order of the British Empire", i et intervju at denne hendelsen ble en av de viktigste i livet hans, etter fødselen av et barn.

Den påfølgende sesongen var ikke mindre vellykket for en erfaren spiller. Han vant Grand Prix-konkurransen og fikk sin tredje mesterskapstittel. I rangeringen av snookerspillere tok han 4. plassen, og et år senere ble hans leder.

Anklager om bestikkelse

I april 2010 deltok en skotsk spiller og manageren hans på et forretningsmøte. En innflytelsesrik forretningsmann foreslo at Higgins og Mooney holdt en serie snookerkonkurranser på kontraktsbasis.

På det tidspunktet bestemte en 3-gangs verdens tittelinnehaver seg for å gå med på et fristende tilbud og holde et kontraktsspill. Som et resultat måtte John innrømme i flere rammer. Det totale beløpet av bestikkelsen var rundt $ 400.000.

Etter en intern etterforskning ble Higgins avskåret fra å delta i snookerkonkurranser. Likevel bestemte en erfaren Scot seg for å tilbakevise anklagene og sa at han i hele sin profesjonelle karriere aldri hadde forsettlig savnet.

I følge avgjørelsen fra en uavhengig domstol ble spilleren bøtelagt og utestengt i seks måneder, og manageren hans ble suspendert for livstid fra snooker.

Gå tilbake til spillet

Tilbake etter suspensjonen vant John flere turneringer. To av dem er de mest prestisjefylte: mesterskapet i Storbritannia og verdensmesterskapet. Skotten fortsatte å demonstrere et høyt snookernivå. John Higgins, hvis biografi er et direkte bevis på talentet hans, "klarte" å vinne også i ETPC-5. ETPC-6 var ikke så vellykket for ham. Han nådde finalen, men tapte for fremtidig mester Michael Holt.

John holdt det britiske mesterskapet på et høyt nivå og møttes i finalen med Mark Williams. I løpet av møtet innrømmet spilleren med en poengsum på 2: 7 og 5: 9. I en vanskelig kamp klarte imidlertid Higgins å vinne. Denne tittelen var den tredje i karrieren.

På Welsh Open-turneringen i februar nådde han finalen og mottok en annen pokal, og slo Stephen Maguire med en total score på 9: 6. Den påfølgende måneden rådde skotten også i Hainan Classic-konkurransen.

Livet utenom snooker

Selv den fire ganger verdensmesteren John Higgins har rett til privatliv. I 2000 inngikk han et offisielt ekteskap med sin elskede kjæreste Denise. Gjennom årene fikk de tre barn: jenta Claudia, guttene Oliver og Pierce. I tillegg prøver han alltid å delta på fotballkamper av det favorittkeltiske laget hans.

I 2006, etter å ha tapt finalen i Malta Cup, ble John droppet av flyet på grunn av tung alkohol rus. Likevel, i forberedelsene til neste turnering og verdensberømmelse i Crucible, klarte spilleren å forlate bruken av alkohol.

Higgins led en stor tragedie i 2011. Faren hans gikk bort fra kreft. Han fulgte nesten alltid sønnen med på alle verdens turneringer.