kjendis

Den spanske tennisspilleren Carlos Moya: biografi, sportskarriere og personlig liv

Innholdsfortegnelse:

Carlos Moya, hvis biografi, sportskarriere og personlige liv er beskrevet i denne artikkelen, er en kjent spansk tennisspiller, vinneren av mange turneringer, inkludert Roland Garros. På et tidspunkt var verdens første racket. Nå en del av trenerteamet til Rafael Nadal.

Biografiske data

Carlos Moya ble født i august 1976 i den spanske Palma de Mallorca. Hentet først en tennisracket i en alder av seks. Carlos trente hardt, og det ga snart resultater. På en gang ble han ansett som en av de beste juniorene i verden.

Profesjonell karriere

I en alder av 19, etter at flere “futures” og “utfordrere” vant, debuterte Carlos Moya i ATP-turneringene. Allerede i den andre konkurransen nådde han kvartfinalen. I november 1995 ble han først vinneren av APR-turneringen i Budapest.

Året etter deltok Moya først i Australian Open, hvor han ikke kunne gå lenger enn første runde. På banene til Roland Garros og US Open fløy han ut i andre omgang. I august vant Carlos hjemmeturneringen på Mallorca. På slutten av sesongen tok han 26. plass i verdensrangeringen.

1997 var et vannskilleår for Carlos Moya. Til å begynne med nådde han sensasjonelt finalen i Australian Open, der han tapte mot verdens første racket til Pete Sampras. I tillegg hjalp det utmerkede tennisnivået Carlos Moya gjennom sesongen ham med å få en invitasjon til å delta i årets siste turnering, der han nådde semifinalen.

Året etter smilte i utgangspunktet ikke lykken til den spanske tennisspilleren. Han opptrådte uten hell på domstolene i Australia. Men det hele endret seg når turneringer begynte på Carlos favorittjord. Først vant han først ATP Masters-turneringen i Monte Carlo, og oppnådde deretter hovedseieren i karrieren - han ble vinneren av French Open (Roland Garros). Dette var hans første og siste tittel i Grand Slam-turneringene. På slutten av sesongen ble Moya verdens femte racket.

Til tross for den relativt dårlige sesongstarten i 1999, oppnådde Carlos Moya i mars, etter å ha kommet seg i finalen på turneringen i Indian Wells, en annen prestasjon: Han ble den første spanjolen som klarte å bli verdens første racket. Dessverre, på toppen av verdensrangeringen, varte han bare 13 dager.

Etter flere ikke veldig vellykkede sesonger dukket Carlos Moya opp igjen i 2002. Først nådde han finalen på turneringen i Monte Carlo, og vant deretter i Cincinnati. På finalen i verdensturen tok han seg igjen til semifinalen. Utmerket ytelse gjorde at spanjolen kunne returnere til de 10 beste tennisspillerne på planeten.

I 2004 vant Carlos Moya for siste gang ATP Masters serieturnering. I Roma, i finalen, taklet han lett David Nalbandian. Etter denne seieren var tennisspillerens høyeste prestasjon turneringssemifinalen i Hamburg.

I løpet av årene mistet Carlos Moya stadig større grad i verdensrankingen, men han deltog hardnakket i alle konkurranser. Men alder og gamle skader fikk seg til å føle seg mer og mer. Han savnet nesten hele 2009 på grunn av helseproblemer. Tilbake til retten året etter kunne Carlos Moya aldri gjenvinne sin tidligere form.

Kampen for den første runden av turneringen i Madrid var den siste i karrieren for legenden om spansk tennis. Han ønsket å opptre for siste gang på sin elskede French Open, men på grunn av problemer med foten ble han tvunget til å forlate storsporten.

Karriere trener

Etter avskjed med profesjonell tennis sa Carlos Moya ikke endelig farvel til denne sporten. I 2013 deltok han i Davis Cup som kaptein for det spanske landslaget. Den rallyen var imidlertid en fiasko for laget fra den iberiske halvøya. For første gang på to tiår fløy spanjolene ut av verdensgruppen. Etter denne fiasko forlot Carlos Moya plasseringen av laget.

Tre år senere ble en spansk spesialist en mentor for den kanadiske tennisspilleren Milos Raonic. Til tross for de utmerkede resultatene fra hans underordnede, som på slutten av sesongen ble verdens tredje racket i singler, opphørte Moya og Raonic samarbeidet.

Samme år sluttet Carlos seg til trenerstaben til en ikke mindre berømt og tittel tennisspiller - spanjolen Rafael Nadal.