Lewis Hamilton: verdensmester i karriere

Innholdsfortegnelse:

Lewis Hamilton er en kjent britisk Formel 1-racerfører. Nå står han for Mercedes-teamet, som piloten signerte kontrakt med i 2013. Lewis er ikke gift. Ryktene om det romantiske forholdet til Lewis Hamilton og Rihanna dukket ofte opp i pressen, men sjåføren uttalte selv gjentatte ganger at han hadde kjent den berømte sangeren i lang tid, og de var bare venner.

Karriere start

Lewis ble født i 1985. Som 11-åring begynte han å kartlegge, som de fleste Formel 1-ryttere. I 2001 deltok han i vinterens Formel Renault-serie. Hamilton kjørte fire løp og tok samlet 5. plass uten å vinne en eneste medalje.

Debut og mesterskap

I 2007, i sitt første løp, vant Hamilton bronse. Alle ble sjokkerte av den britiske debuten. Men det var bare begynnelsen. På den malaysiske Grand Prix ble Lewis Hamilton den andre, deretter vant han sølv i Bahrain, Spania og Monaco. Den sjette og syvende etappen av Formel 1 ble for piloten "gull". For første gang gikk Lewis inn i det høyeste trinnet i Canada, og for andre gang i USA. Deretter vant Hamilton bronse i Frankrike og Storbritannia. Etter det var det en fiasko - 9. plass ved European Grand Prix. Etter fiaskoen kunne Lewis Hamilton vinne øyeblikkelig - den ungarske Grand Prix brakte piloten det tredje gullet i karrieren.

Da, i tre etapper, kunne ikke briten vinne en gang, bare en gang ta andreplassen. I Japan klarte Lewis Hamilton nok en gang å vinne. Sesongens Grand Prix for sesongen, som fant sted i Kina, var en katastrofe for utøveren. Piloten kunne ikke fullføre løpet og kompliserte kampen om tittelen betydelig. I det siste løpet av sesongen i en av svingene, stoppet Hamilton-bilen. Som et resultat tok han syvende plass, noe som ikke tillot ham å bli mester for Formel 1 i debutsesongen.

Men britene måtte ikke vente lenge på mesterskapet. Allerede i neste sesong klarte han å vinne Formel 1. Etter seieren i Australia tok Lewis 5. plass i Malaysia, han var 13. i Bahrain. Etter det kunne han komme tilbake til pallen. 3., 2. og 1. plass rytteren tok i henholdsvis Spania, Tyrkia og Monaco. Etter samlingen under grand prix i Canada og 10. plass på etappene i Frankrike, kunne Hamilton vinne 4 pallplasser, hvorav 2 ble gull, i fem påfølgende løp. Lewis fikk sin siste seier i mesterskapssesongen i Kina. 98 poeng tillot briten å vinne den samlede stillingen.