kjendis

Tennisspiller Kevin Anderson: biografi og sportskarriere

Innholdsfortegnelse:

Kevin Anderson er en berømt sørafrikansk tennisspiller. I løpet av sin idrettskarriere klarte han å vinne i mange profesjonelle konkurranser, og i 2017 ble han finalist i Grand Slam-turneringen.

Biografiske data

Kevin Anderson ble født i mai 1986 i Johannesburg. Han begynte å spille tennis i en alder av seks år sammen med sin yngre bror Gregory.

Noen år senere flyttet Kevin til USA, hvor han ikke bare spilte tennis med lokale juniorer, men også fikk utdanning. Etter endt utdanning fra University of Illinois valgte Anderson karrieren til en profesjonell tennisspiller.

De første trinnene i tennis

I en alder av 18 år opptrådte Kevin Anderson for første gang på Futures Tournament Series i Gaborone (Botswana). Og debuten var ganske enkelt fenomenal - den sørafrikanske tennisspilleren vant denne konkurransen.

Totalt i en serie futures vant tennisspilleren Kevin Anderson to turneringer og nådde finalen på fem til. Også på hans konto er fire titler på harde omslag i dobler.

I 2007 vant Kevin Anderson for første gang Challenger. I september ble han best på New Orleans harde belegg.

I begynnelsen av neste år tok Anderson seg først til den australske Open Grand Slam-turneringen, der han ikke kunne gå lenger enn første runde. Noen måneder senere kom han seg til finalen i ATP-turneringen. Disse suksessene hjalp ham med å komme inn i hundre av de beste tennisspillerne på planeten.

I dobbeltrangeringen kom også Kevin frem merkbart. Dette bidro til seieren i flere Challengers. Ikke gå glipp av Anderson og OL i Beijing. Den 22 år gamle sørafrikanske tennisspilleren i singelvurderingen nådde andreomgang, og i dublingen droppet han ut i den første.

I 2009 smilte sjelden lykken til en sørafrikansk tennisspiller. I alle prestisjetunge turneringer droppet han ut i første runde eller i kvalifisering. Den eneste trøsten var den vunnede “Challenger” i San Remo (Italia). Det er ikke overraskende at det på slutten av året falt til 161 plass i Asia-Pacific Region-rangering.

I 2010 forbedret Kevin Andersons ytelse markert. Han vant på de harde domstolene i Button Rouge. På US Open klarte Anderson å bryte seg inn i konkurransens tredje runde. På samme trinn slo han seg ned på ATR-turneringen i Toronto.

Første seire i en profesjonell karriere

2011 var et vendepunkt i karrieren til en tennisspiller. I februar ble Kevin Anderson best på banene i hans hjemlige Johannesburg og for første gang vinneren av APR-turneringen. Dette bidro til at han raskt gikk fremover i ATP-rangeringen. I tillegg gjentar han fjorårets opptreden på US Open, og når også kvartfinalen i Miami. Anderson avsluttet sesongen på 32. plass i rangeringen av de beste tennisspillerne på planeten.

Det neste året begynte for Kevin ikke dårlig. I Australia nådde han tredje runde, og gjentok deretter denne bragden på domstolene til Roland Garros. Han vant også ATR-turneringen i Delray Beach (USA). Imidlertid forble disse resultatene de beste for Anderson den sesongen.