Welsh Cardiff City Stadium: historie og kamper

Cardiff City er stadion til en av de to fotballklubbene i Wales i England Championship. Siden arenaen ble satt i drift i tre år, har arenaen vært hjemmet til Cardiff Blues rugbyklubb.

data

Byggingen av stadion varte i to år og avsluttet våren 2009. To lag begynte å dele arenaen på en gang. Den første var Cardiff City Football Club, som flyttet fra Ninian Park Stadium, som har vært hjem til hovedstadens klubb i 99 år. De andre stadionseierne er Cardiff Blues rugbyklubb.

Kostnaden for å bygge arenaen var omtrent 50 millioner pund. Arkitekten var Arup. Kapasitet - 25 tusen seter. Cardiff City stadion er landets andre arena når det gjelder antall seter, bare nummer to til tusenårsriket, som er designet for 74, 5 tusen tilskuere. Om sommeren ble Cardiff City Stadium rekonstruert, hvoretter det begynte å huse opptil 33, 5 tusen fans.

Første spill

I midten av juli 2009 spilte Cardiff og Celtic en vennskapskamp på arenaen. Den offisielle debuten til Cardiff City Stadium fant sted i august 2009, da Scunthorpe United fotballklubb kom på besøk til vertene. Kampen endte i en knusende seier for waliserne med en score på 4-0.

Image

I november samme år fikk stadionen besøk av landslaget i Wales, som spilte en vennskapskamp med det skotske laget. Kampen endte med en walisisk seier 3-0. Nesten et år senere spilte Wales det første offisielle spillet på Cardiff City Stadium. Det var en kamp i utvalget til EM 2012. Rivalen til britene var landslaget i Bulgaria.

Kjente kamper

En av de første store klubbene som kom på besøk til den nye walisiske klubbarenaen var Manchester City. Det var et spill som en del av 2. runde i Premier League. Kampen endte i en sensasjonell seier for Cardiff City 3-2. I begynnelsen av andre omgang tok "byfolkene" ledelsen, men etter noen minutter utlignet waliserne, og på slutten av halvparten ga Campbell-doblingen laget en stor fordel. I løpet av tiden satte Negredo sluttresultatet i spillet.

I 12. runde kom Manchester United til Wales. Kampen endte uavgjort. I 13. runde ble Londons Arsenal Cardiff Citys rival. Denne gangen kunne ikke de walisiske spillerne overraske storheten. Dobbelt Ramsey og mål Flamini brakte "Gunners" en skredseier.

I mars besøkte Cardiff City Stadium Liverpool. Kampen ble holdt som en del av den 31. runden i Premier League. Merseysides var et av de beste lagene i mesterskapet og konkurrenter om tittelen. Debut Game Match åpnet scoringen. Noen minutter senere gjenvant Saures status quo. Midt i første omgang førte Campbells mål igjen waliserne, men før pause til pause utlignet Skrtel igjen. Liverpool vant andre omgang med en score på 4-1 og vant kampen 6-3.

Image

I den siste runden av sesongen 2013/14 kom Chelsea på besøk til Cardiff City, etter å ha mistet sjansene for å bli en mester i flere kamper før slutten av det engelske mesterskapet. London Grand var den siste store klubben som besøkte det walisiske stadion. Spillet endte med seier for avdelingene til Jose Mourinho 2-1. På slutten av sesongen fløy Cardiff City, med Ole Gunnar Sulscher som hovedtrener for mesterskapet, til mesterskapet og kom aldri inn i den engelske Premier League på 3 sesonger.